Гаранция за матрак за домашни любимци PetBed

ГАРАНЦИОННИ УСЛОВИЯ

Матрак за домашни любимци PetBed от Мебели ИВВЕКС

Гаранция 2 ГОДИНИ

За да използва вашият домашен любимец матрака си пълноценно, Ви съветваме да спазвате следните препоръки за поддръжка и експлоатация:

 

Инструкции за разопаковане

  1. Премахнете полиетиленовата опаковка без да използвате остри и режещи предмети. Изхвърлете я на сигурно място, за да предотвратите всякакви възможни инциденти.
  2. Възможно е усещане за остатъчни производствени миризми до няколко дни след премахване на опаковката. Те са безвредни за здравето. Препоръчваме ви да осигурете добра проветривост на помещението.

 

Инструкции за експлоатация

  1. Поставете матрака върху суха и равна повърхност. Не се препоръчва ползване на открито.
  2. За да избегнете застояване на влага (в следствие на това може да се образува мухъл) ви препоръчваме да обръщате матрака на всеки 2 седмици. Периодичното обръщане на матрака спомага за по-добра циркулация на въздуха, възпрепятства проникване на прах и влага и удължава живота му, дори след изтичане на гаранцията.
  3. По време на експлоатация на матрака има нормална промяна на твърдостта, причинена от всекидневна употреба – това не оказва влияние на качествата му. Вложените материали във всички модели матраци за домашни любимци ИВВЕКС са с високо качество. Въпреки това, в процеса на експлоатация, те претърпяват някои минимални геометрични изменения.

 

Грижи и поддръжка

  1. При нужда от почистване, не използвайте химически препарати.
  2. При замърсяване, горният калъф на матрака може да се свали посредством ципа и да се изпере в пералня до 30 градуса на ниски обороти на центруфугата. Не се препоръчва принудително изсушаване чрез затопляне.

Правите му форми позволяват лесното почистване на косми и само с влажна ръка. Не допускайте повреждане на непромокаемия вътрешен калъф и проникване на течности в сърцевината на матрака, това може да доведе до повреда на ядрото му.

  1. Проветрявайте матрака, това удължава периода на експлоатация. Не съхранявайте матрака във влажни и непроветриви помещения.
  2. Не навивайте и не огъвайте матрака на повече от 20 градуса, тъй като такова действие може да повреди сърцевината му.
  3. Не пушете в близост до матрака и не го оставяйте в близост до открити пламъци. Не допускайте пряк допир с горещи предмети и електроуреди.

 

Условия за ползване на гаранцията

Гаранцията се дава при добросъвестно използване на продукта по предназначението му и при спазване на инструкциите за разопаковане, експлоатация и грижа за матрака, така както са описани в настоящата гаранционна карта. В случай, че се налага предаването му за ремонт или подмяна, матракът трябва да бъде грижливо опакован, добросъвестно съхраняван и в добро санитарно-хигиенно състояние.

 

Гаранцията се отнася за:

Видими производствени дефекти по матрака.

Дефекти на ядрото, възникнали при нормална експлоатация в периода на гаранцията.

Несъответствие на размера в документа за покупка и получения матрак. Допустимо е отклонение на размера на матрака по ширина/дължина/дебелина до 15 мм.

Трайно и необратимо хлътване в ядрото на матрака, по-голямо от 30 мм.

Гаранцията е валидна само ако са спазени инструкциите за експлоатация и са полагани съответните грижи, посочени по-горе.

 

Безплатното гаранционно обслужване може да бъде отказано в следните случаи:

Матрак, който е със сгрешен размер или модел по вина на клиента.

Не са спазени инструкциите за експлоатация и поддръжка на матрака.

Изделието е ползвано не по предназначение.

Има несъответствие между данните в документа за покупка и самото изделие.

При опит за ремонт от неупълномощено лице.

При повреда в следствие на небрежно отношение или умишлено причинена (изяден и/или разкъсан матрак).

Нормална промяна на твърдостта на матрака причинена от всекидневна употреба – това не оказва влияние на качествата му.

Повреди на матрака в следствие на използване на неподходяща повърхност.

Използване на матрака на открито.

Предпочитания за удобство и комфорт, мекота и твърдост.

Петна от замърсяване или изгаряне.

Протриване на текстила/дамаската.

Поява на плесен и мухъл в следствие на повишена влажност в помещението или използване на уреди отделящи влага, както и поява на плесен и мухъл след повече от 3 месеца от закупуване на продукта.

Гаранционният срок на матраци за домашни любимци PetBed на Мебели ИВВЕКС започва да тече от датата на покупката, удостоверена с фактура.

В случай, че няма на разположение идентични продукти или материали поради прекратяване на тяхното производство или смяна на доставчик, матраци ИВВЕКС си запазва правото да използва, по своя преценка, друг сходен материал или да замени конкретния модел с най-близкия като характеристики и цена.

Всички причини за възникване на дефекти се установяват и доказват от компетентни лица, представляващи фирмата производител.

 

Права на потребителя по ЗЗП

Търговската гаранция не оказва влияние върху правата на потребителите, произтичащи от гаранцията почл. 112 – 115 от Закона за защита на потребителите.

Условията на тази гаранция важат само за територията на Република България!

Условията на гаранцията важат само за домашна употреба и не са приложими за обществени заведения.

Гаранцията се предоставя от:
„Мебели Иввекс” ООД
гр.Стара Загора
ул. „Капитан Петко войвода” №2